';

Prantsuse tippkokad pakkusid 19. märtsil restoranis Horisont tõelisi gurmee-elamusi!

25.03.2019

Teisipäeval, 19. märtsil toimus restoranis Horisont õhtusöök, kus külalistel oli võimalus proovida maailmaklassi maitseelamusi Lyoni tippkokkade endi käe alt.

19. märtsil vallutasid Horisont restorani 3 Lyoni peakokka: Christophe Marguin, Christophe Roure ja Joseph Viola, kelle juhendamisel valmis 6-käiguline Lyoni peakokkade poolt koostatud menüü.

„Õhtusöök sujus suurepäraselt! Meeskond sai suure kogemuse võrra rikkamaks, sest kogu menüü valmistati Lyoni peakokkade juhendamisel. Saime väga palju inspiratsiooni ning uusi mõtteid, mida oma köögis edaspidi samuti kasutusele võtta. Juba sügisel on Eesti kokkadel plaanis sõita Lyoni, et näha veel täpsemalt, kuidas sealsetes restoranides töö välja näeb. 2020. aasta juunis on Tallinnal au korraldada prestiižne kokandusolümpia Bocuse d’Or, kus 24 maailma parimat kokka üksteisega mõõtu võtavad. See toob taaskord Lyoni tipptegijad Eestisse,“ sõnab Horisont restorani peakokk Marko Sõmer.

Restoran Horisont tegi koostööd 3 Lyoni tippkokaga:

Härra Christophe Marguin on kohe kindlasti tõeliseks kokaks loodud. Ta on sündinud perre, kus kokakunst on au sees juba neljandat põlve. Ta on mitmete mainekate auhindade võitja, sealhulgas ka Prosper Montagné ja Pierre Taittingeri rahvusvahelise preemiate omanik. Ühtlasi on ta ka “Les Toques Blanches Lyonnaises” president.

Täiuslikkust otsiv peakokk Christophe Roure’i on tuntud oma kondiitritoodete poolest. Kolme kutseõppe tunnistusega on tema eesmärgiks alati tehniline täiuslikkus. Ta on kasutanud oma andeid La Poulardes Montrond-les-Bains’is, töötanud koos peakoka Paul Bocuseiga ja Pierre Gagnairega ja kuulunud Régis Marconi meeskonda. 2007. aastal saavutas ta “Meilleur Ouvrier de France” kõrgeima tunnustuse. 2014. aastal avas ta koos abikaasaga uue restorani Le Neuvième Art Lyonis, mis teenis oma 2. Michelini tähe 2015. aastal.

Peakokk Joseph Viola on üks kõrgemalt hinnatuim peakokk Prantsusmaal. 2004. aastal pärjati ta “Meilleur Ouvrier de France” (aasta kokk) auhinnaga. Ta on Lyonis kolme maineka bouchon restorani omanik. Olgu öeldud, et tiitel „Les Authentiques Bouchons Lyonnais“  vaadatakse üle igal aastal ja selle vääriliseks kuulutatakse tavaliselt ainult paarkümmend restorani.

GOÛT DE FRANCE

Lisaks Lyoni tippkokkade õhtusöögile, 19. märtsil, sai restoranis Horisont terve nädala vältel veelgi Prantsuse köögi imelisi maitseid nautida, sest 20.-23. märtsini leidis aset ka Prantsuse gurmeenädal Goût de France!

Juba viiendat aastat järjest tähistavad tuhanded restoranid kogu maailmas 21. märtsil Prantsuse gastronoomiafestivali Goût de France. Restoran Horisont otsustas sellel aastal tuua Goût de France külalisteni aga lausa neljal järjestikusel õhtul.

Recommend
Share
Tagged in