';

Swissotel Tallinna kokad valmistasid SOS Lasteküla lastega toidujääkidevaba (zero waste) lõunasöögi

22. märtsil 2019 kutsus Swissotel Tallinn külla SOS Lasteküla lapsed, kellega koos valmistati keskkonnasõbralik ja toidujääkide vaba lõunasöök.

22. märtsil hommikul käis Swissotel Tallinna vastuvõtus kiire sagimine. Kohale oli saabunud 15 last vanuses 8-13 aastat. Päev algas meeleoluka hotelli ekskursiooniga peale mida suunduti Swissotel Tallinna 6. korruse konverentsikeskuse kööki. Koos profikokkadega valmistati omletti, kartulikooki, smuutisid ja palju muud. Ürituse eesmärgiks oli õpetada lastele, kuidas valmistada toitu nii, et võimalikult vähe peaks söögikõlbulikku minema viskama.

„Meile on väga oluline igapäevaselt jälgida seda, et kõik tellitud toit saaks täielikult kasutatud. Keerukaks teeb olukorra see, et teatud toite (näiteks hommikusöögi- ja konverentsibuffeesid), mis on juba mõned tunnid toasoojas olnud, enam kahjuks uuesti kasutada ei saa. See mõjutab loomulikult nii ettevõtte kasumit kui ka keskkonda.“ sõnab konverentsiköögi Chef de Cuisine Kaili Väli. „Me elame ajastul, kus peame drastiliselt ja kiirelt muutma oma käitumisharjumusi, et ka meie lapsed saaksid elada ilusas ja puhtas nelja aastaajaga keskkonnas. Lapsepõlv on kõige parem aeg harjumuste kujundamiseks ning seetõttu tahamegi just lastele näidata kuidas jätkusuutlikult ja keskkonda säästvalt süüa valmistada,“ lausub Väli.

Kuidas ära kasutada banaani- või munakoori?

„Väga raske on leida otstarvet näiteks muna- ja banaanikoortele aga ka kilepakenditele. Maakodus saab kasutada munakoori näiteks kanade söödaks. Papp ja paberpakend läheb kõik taaskasutusse, kuid kilepakenditega kahjuks ei saagi hetkel midagi eriti teha,“ ütleb Väli. Siiski on Swissotel Tallinna leidlikud kokad sellistele asjadele mõelnud. „Banaanikoori saab ära kasutada näiteks smuutis ning samuti annab ära  kasutada toidus ka munakoori, millest saab teha munakoorepulbrit ja mis on tegelikult väga kasulik meie luudele,“ sõnab Väli.

Swissotel Tallinna keskkonnasäästlikumad valikud

AccorHotels hotelligruppi kuuluv Swissotel Tallinn püüdleb Planet 21 programmiga järjepidevalt keskkonnasäästliku ja vastutustundlikuma hotellinduse  suunas. Selle programmi eesmärgiks on vähendada hotellide keskkonna saastamist, korraldades ümber oma tegevused, et need muutuksid keskkonnale järjest vähem saastavamaks. Antud programmi  raames on Swissotel Tallinn seadnud endale eesmärgiks korraldada kord aastas üritus, hotelli töötajatele, kogukonnale või klientidele, mis paneks neid rohkem keskkonna säästmisele mõtlema.

Lisaks antud üritusele on Swissotel Tallinnas viimase paari aastaga ette võetud juba üpriski paljut keskkonnasõbralikku. Hotelli restoranid ja baarid on asendanud kõik plastikkõrred biolagunevatega ning töö käib plastmassi vabanemiseks ka kõikides teistes osakondades.  Esimesel korrusel asuv No3 Deli baar pakub igapäevaselt lõunasuppe, mida on võimalik kaasa osta samuti biolagunevatesse ühekordsetesse nõudesse. Samuti on hotellitubades vahetatud ära ka kõik valgustuste pirnid Led-pirnide vastu, mille eluiga on tavalisest pirnist tunduvalt pikem.  Hotell on muutunud ajalehe- ja ajakirjade vabaks ja kasutab sellest aastas PressReaderi äppi, millega hotelli külalised ja töötajad saavad lugeda kõikvõimalikke ajakirju ja ajalehti üle kogu maailma online-is.

Recommend
Share
Tagged in